Kuře selské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 61 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 186.4 mg
- Draslík 1040.2 mg
- Vláknina 8184.3 mg
- Vitamín A 8184.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem uvaříme ve slupce dobře omyté brambory, druhý den je oloupeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a na nudličky nakrájíme slaninu.
-
2
Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém sádle 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla.
-
3
Na pánvi, ve které jsme opékali kuře, osmahneme slaninu a přidáme čtvrtky cibule, kterou se slaninou orestujeme. Nakonec přidáme osolené kostky brambor a vše dohromady osmahneme dorůžova.
-
4
Na talíře rozdělíme porce kuřete, na ně navršíme opečenou bramborovou směs a servírujeme posypané sekanou petrželkou.