Telecí krokety smažené (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 259.5 mg
- Vláknina 940.9 mg
- Vitamín A 940.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme, v mírně osolené vodě je uvaříme do poloměkka a vychladlé najemno umeleme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle dorůžova. Zasypeme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa a přidáme koření. Za stálého prošlehávání připravíme hustší hladkou bílou omáčku (bešamel). Vaříme ji nejméně 10 minut.
-
3
Do omáčky přidáme mleté maso, za občasného promíchání zvolna ještě 10 minut vaříme a potom přidáme strouhanku. Směs necháme vychladnout.
-
4
Do vychladlé směsi zamícháme syrová vejce, přisolíme ji a tvarujeme z ní malé oválné nebo obdélníčkové krokety (1 větší nebo 2 menší na porci).
-
5
Každou kroketu obalíme obvyklým způsobem v trojobalu a v horkém oleji je smažíme do zlatavé barvy.
-
6
Ihned podáváme.