Paprika sterilovaná v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 5179 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 224.3 mg
- Vláknina 4685.8 mg
- Vitamín A 4685.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Velmi krátce povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
-
2
Ve vodě z paprik rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme kuličky pepře a povaříme. Přilijeme olej a po vychladnutí roztokem zalijeme papriky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.