Paprika sterilovaná v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Sůl
  • 600 g Paprika červená
  • 200 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 5179 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 224.3 mg
  • Vláknina 4685.8 mg
  • Vitamín A 4685.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Velmi krátce povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Ve vodě z paprik rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme kuličky pepře a povaříme. Přilijeme olej a po vychladnutí roztokem zalijeme papriky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu