Játrový knedlík s hlívou
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
- 500 g Játra kuřecí
- 150 g Šunkový salám
- 500 g Zelí červené - sterilizované
- 6 ks Vejce slepičí
- 8 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pažitka
- 1 špetka Koření grilovací
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 28 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 805.3 mg
- Draslík 738.2 mg
- Vláknina 6616.2 mg
- Vitamín A 6616.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme pečivo, přidáme nakrájená játra, salám nakrájený na kostičky a hlívu.
-
2
Vmícháme vejce, máslo, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a koření a promícháme.
-
3
Do salámové fólie naplníme směs, uzavřeme provázkem na koncích a 30 minut vaříme v osolené vodě.
-
4
Uvařené vyjmeme a nakrájíme na plátky a teplé podáváme se zelím. Posypeme pažitkou.