Rýže s cizrnou a cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Cizrna
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 l Voda pitná
  • 6 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 284.7 mg
  • Vláknina 5687.6 mg
  • Vitamín A 5687.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.

  • 2

    Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.

  • 3

    V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.

  • 4

    Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.

  • 5

    Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu