Cappellini s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.3 mg
- Vláknina 10696.8 mg
- Vitamín A 10696.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Masitá rajčata ponoříme na chvíli do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme jadérek a rozkrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a bazalku nasekáme nadrobno.
-
2
V pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje na středním ohni orestujeme česnek dozlatova. Pozor, pokud zhnědne, může být hořký.
-
3
Přidáme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce povaříme, jen tak, aby se rajčata prohřála.
-
4
V osolené vodě uvaříme těstoviny „al dente“, scedíme je, přidáme zbývající olej, zamícháme, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.