Cappellini s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 550 g Rajčata
  • 410 g Těstoviny Capellini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.3 mg
  • Vláknina 10696.8 mg
  • Vitamín A 10696.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masitá rajčata ponoříme na chvíli do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme jadérek a rozkrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a bazalku nasekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje na středním ohni orestujeme česnek dozlatova. Pozor, pokud zhnědne, může být hořký.

  • 3

    Přidáme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce povaříme, jen tak, aby se rajčata prohřála.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme těstoviny „al dente“, scedíme je, přidáme zbývající olej, zamícháme, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu