Farfalle s lilkem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 40 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 916.5 mg
- Vláknina 11708.8 mg
- Vitamín A 11708.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve osolený lilek necháme v cedníku 30 minut. Mezitím si na lžíci rozehřátého oleje osmahneme nakrájené šalotky a česnek do měkka. Pak vložíme rajčata i se šťávou, cukr, sůl a pepř a pod pokličkou vaříme 30 minut. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme. Rozehřejeme polovinu zbývajícího oleje a opečeme na něm lilek. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s rajčatovou omáčkou. Na talíři pak dáme lilek navrch a ozdobíme bazalkou.