Polévka pekingská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí čínské
  • 700 ml Kachní vývar
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Šunka uzená
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 206.2 mg
  • Vláknina 2567.8 mg
  • Vitamín A 2567.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar z kachny a uvedeme do mírného varu. Nakrájíme na kousky čínské zelí, přidáme k vývaru a povaříme 10 minut.

  • 2

    Do polévky přidáme sezamová semínka, šunku nakrájenou na kostičky, rozetřený česnek, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut.

  • 3

    Přes síto vlijeme opatrně žloutek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu