Mušle špenátové s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 225 g Sýr Ricotta
  • 300 g Špenát mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Mléko plnotučné
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 270.5 mg
  • Vláknina 8936.2 mg
  • Vitamín A 8936.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.

  • 2

    Umixujeme v mixéru strouhanku, mléko a zbývající olivový olej. Do mixéru přidáme špenát a sýr ricotta a rozmixujeme. Přendáme do misky, zamícháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Dohromady smícháme rajčata, česnek a zbývající olivový olej a rozetřeme po dně ohnivzdorné mísy.

  • 3

    Jednotlivé těstoviny naplníme špenátovou směsí a posadíme do nádoby na rajčatovou omáčku. Přikryté pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu