Mušle špenátové s ricottou
Suroviny
- 60 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 225 g Sýr Ricotta
- 300 g Špenát mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1.25 dl Mléko plnotučné
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 19 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 270.5 mg
- Vláknina 8936.2 mg
- Vitamín A 8936.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
-
2
Umixujeme v mixéru strouhanku, mléko a zbývající olivový olej. Do mixéru přidáme špenát a sýr ricotta a rozmixujeme. Přendáme do misky, zamícháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Dohromady smícháme rajčata, česnek a zbývající olivový olej a rozetřeme po dně ohnivzdorné mísy.
-
3
Jednotlivé těstoviny naplníme špenátovou směsí a posadíme do nádoby na rajčatovou omáčku. Přikryté pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
-
4
Podáváme horké.