Pečené lilky sypané sýrem gruyère
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 594.3 mg
- Vláknina 11606.2 mg
- Vitamín A 11606.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozkrojíme. Opatrně, tak abychom neporušili slupku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kousky.
-
2
Rajčata nakrájíme na kousky, česnek utřeme se solí. Dáme je do hrnce společně s dužinou z lilků, přisypeme oregano, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme rajčatové pyré a vaříme dalších 5 minut.
-
3
Olejem vymastíme zapékací misku. Do ní naskládáme vydlabané půlky lilků a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 10-15 minut. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. Lilky naplníme rajčatovou směsí, poklademe plátky sýra a vše vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezačne hnědnout (asi 10 minut).