Jáhlová kaše s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jáhly - loupané proso
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 ml Poleva čokoládová
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 176.3 mg
  • Vláknina 14456.7 mg
  • Vitamín A 14456.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 525.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu s plnotučným mlékem necháme přejít varem, osladíme krupicovým cukrem a přidáme máslo. Jáhly propereme ve studené vodě a vhodíme do vařící vody s mlékem. Lehce povaříme, promícháme a přemístíme do pekáčku, zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut, až jsou jáhly sypké. Mezitím uvaříme ve vanilkovým cukrem oslazeném plnotučném mléce pudink podle návodu na obalu. Hotové jáhly necháme mírně vychladnout, jednotlivé porce přendáme na talíř, zalijeme pudinkem a pokapeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu