Fettuccine se šunkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 24 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 95 mg
- Vláknina 5789.8 mg
- Vitamín A 5789.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.
-
4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.