Fettuccine se šunkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 115 g Sýr Parmezán
  • 75 g Šunka dušená
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 200 g Hrášek mražený
  • 175 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 95 mg
  • Vláknina 5789.8 mg
  • Vitamín A 5789.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.

  • 4

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu