Pravá boeuf Stroganoff
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 100 g Zakysaná smetana
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Hořčice dijonská
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 571.1 mg
- Vláknina 1768.5 mg
- Vitamín A 1768.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.
-
2
V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.
-
3
Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.
-
4
Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.