Tuňák na nudlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 350 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 125 g Nudle vaječné
  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 2233.2 mg
  • Vitamín A 2233.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle připravíme podle návodu. Poté je slijeme přes síto.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, vložíme zeleninu a kořenicí směs a za stálého míchání restujeme 3 minuty.

  • 3

    Přidáme nudle a mícháme další 2 minuty, aby se vše prohřálo. Přidáme sezamový olej, sezamová semínka, limetkovou šťávu a cukr a opět promícháme.

  • 4

    Snížíme teplotu, na pánev dáme prohřát maso z tuňáka. Na každý talíř položíme porci nudlí a masa a ihned podáváme.

Komentáře k receptu