Tuňák na nudlích
Suroviny
- 10 g Cukr třtinový
- 350 g Zeleninová směs čínská - mražená
- 125 g Nudle vaječné
- 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 40 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 83.6 mg
- Vláknina 2233.2 mg
- Vitamín A 2233.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle připravíme podle návodu. Poté je slijeme přes síto.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, vložíme zeleninu a kořenicí směs a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
-
3
Přidáme nudle a mícháme další 2 minuty, aby se vše prohřálo. Přidáme sezamový olej, sezamová semínka, limetkovou šťávu a cukr a opět promícháme.
-
4
Snížíme teplotu, na pánev dáme prohřát maso z tuňáka. Na každý talíř položíme porci nudlí a masa a ihned podáváme.