Jehněčí kýta vařená ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 230 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1656.5 mg
- Vláknina 18208.2 mg
- Vitamín A 18208.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.
-
2
Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
-
3
Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.
-
4
Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.
-
5
Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.
-
6
Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.
-
7
Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.