Přírodní řízky s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Sherry brandy
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 468.6 mg
  • Vláknina 2665.3 mg
  • Vitamín A 2665.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm osmažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 3

    Kolečka cibule smažíme v omastku 4 minuty. Pak je zaprášíme moukou a podlijeme zeleninovým vývarem a sherry.

  • 4

    Omáčku za stálého míchání necháme mírně zhoustnout a zjemníme pažitkou. Řízky podáváme s cibulovou omáčkou.

Komentáře k receptu