Kambala v páře s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 618.6 mg
- Vláknina 5412.5 mg
- Vitamín A 5412.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrusy dobře omyjeme a kůru oloupeme škrabkou na brambory. Několik kousků uschováme na ozdobu. Dužninu drobně pokrájíme a 10 minut podusíme v rozehřátém másle. Poté směs vložíme do sítka okapat a odkapané ovocné máslo necháme vychladnout. Chřest omyjeme a dolní část odřízneme. Vložíme nastojato do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme asi 15 minut.
-
2
Mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody a vlijeme do 500 ml vařící vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme vyvařit do požadovaného množství a hustoty. Po malých částech vmícháme vychladlé máslo a smetanu. Omáčku uchováme v teple ve vodní lázni.
-
3
Filety osolíme, opepříme a na každý vložíme plátek citrusové kůry, srolujeme a spíchneme párátkem. Rolky vložíme na pařáček a v páře necháme 10 minut povařit.
-
4
Těsně před podáváním zpěníme omáčku v mixéru. Na talíře rozdělíme okapaný chřest, rybí fil, ze kterého odstraníme párátko a přelijeme napěněnou omáčkou. Dozdobíme citrusovou kůrou.