Kuřecí ragú s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Celer bulvový
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 50 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Omáčka rajčatová
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 298.5 mg
  • Vláknina 3652.5 mg
  • Vitamín A 3652.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na slabé proužky, petrželku posekáme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku, usmažíme dožluta, přidáme maso, celer a cibulku, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, vývarem a vaříme 15 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu