Vajíčka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 292.7 mg
- Vláknina 4558.3 mg
- Vitamín A 4558.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Posekáme na malé kousky, vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
-
2
Do každého kalíšku vlijeme lžíci rajské omáčky, kterou jsme si uvařili, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, špetku pepře a kalíšky vyrovnáme do kastrolu s vodou. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni 10 minut.
-
3
Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.