Noky s vepřovým masem
Suroviny
- 20 g Celer - nať
- 50 g Cibule
- 350 g Vepřové maso libové
- 50 g Petržel - nať
- 30 g Olivy černé
- 250 g Paprika žlutá
- 800 g Bramborové noky
- 10 g Oregano sušené
- 80 g Protlak rajčatový
- 50 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ks Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 44 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 634.2 mg
- Vláknina 9454 mg
- Vitamín A 9454 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2215.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostky masa naložíme do citronové šťávy, 2 stroužků česneku, oregána, oleje, soli a pepře. Dáme na hodinu do ledničky.
-
2
Do hrnce vlijeme zbývající olej, přidáme nasekanou cibuli, špetku soli a smažíme 5 minut doměkka. Přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky, celer, sekanou petrželku a papriky nakrájené na větší kousky. Na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud papriky nezměknou. Přidáme protlak a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme maso i s marinádou, vývar a nezakryté necháme mírně vařit cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a omáčka nezměkne.
-
3
Mezitím ve velkém množství vody uvaříme noky dle návodu. Přelijeme omáčkou, posypeme sekanými olivami a podáváme.