Jehněčí maso s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 16421 mg
- Vitamín A 16421 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1916.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme omyté, na kousky nakrájené přední jehněčí maso, osolíme, přilijeme trochu horké vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení maso mírně podléváme vodou.
-
2
K téměř měkkému masu přidáme hrášek a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.