Rassolnik z tresky
Suroviny
- 100 g Brambory
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Okurky nakládané
- 50 g Pórek
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 20 g Krupky trhané
- 20 g Petržel kořen
- 200 ml Zakysaná smetana
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jalovec
- 3 ks Pepř černý celý
- 1.8 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 17 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 632.8 mg
- Vláknina 19432.5 mg
- Vitamín A 19432.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých porcí filé uvaříme vývar.
-
2
Očištěnou zeleninu a nakládanou okurku nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na oleji.
-
3
Vývar přecedíme, přivedeme k varu a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do poloměkka a potom přidáme zeleninu, koření, sůl a nakonec vložíme na kostky nakrájené, uvařené filé. Vše vaříme asi 30 minut. V osolené vodě uvaříme propláchnuté krupky doměkka.
-
4
Pokrm podáváme v hlubších miskách a přidáme uvařené krupky a smetanu. Povrch posypeme nasekanou pažitkou.