Dim sum
Suroviny
- 85 g Vepřové maso mleté
- 50 ml Omáčka sojová světlá
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sherry brandy
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát ledový
- 1.25 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 hrnek Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Bambusové výhonky
- 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 6 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 232.8 mg
- Vláknina 4704.8 mg
- Vitamín A 4704.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku nasypeme do mísy a zalijeme 1/4 hrnku vroucí vody. Poté přidáme 1,5 lžíce studené vody s olejem a důkladně promícháme tak, aby vzniklo těsto. Prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme. Rozdělíme na 16 stejně velkých hrudek a z každé vytvarujeme kolečko.
-
2
Mleté vepřové maso smícháme s nahrubo nakrájenými bambusovými výhonky, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a olejem. Přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme.
-
3
Doprostřed každého kolečka těsta dáme špetku nádivky, okraje přehneme a vytvarujeme malé taštičky. Pařáček vyložíme vlhkou utěrkou, vložíme knedlíčky a dusíme cca 10 min.
-
4
Talíř obložíme listy salátu, přidáme kuličky a podáváme se sójovou omáčkou, nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.