Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Brambory rané
- 250 g Šunka dušená
- 100 g Moravské uzené maso
- 750 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 15 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 32.3 mg
- Vláknina 5483.8 mg
- Vitamín A 5483.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
-
3
Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
-
4
Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.