Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 250 g Šunka dušená
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 32.3 mg
  • Vláknina 5483.8 mg
  • Vitamín A 5483.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.

  • 3

    Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.

  • 4

    Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu