Filé v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 72 mg
  • Vláknina 2463 mg
  • Vitamín A 2463 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova.

  • 2

    Porce vyjmeme, do oleje přidáme máslo, na kolečka rozkrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, rozmícháme a povaříme. Vmícháme hořčici, smetanu, cukr, citronovou šťávu a nakonec přidáme opečené filé. Vše jen prohřejeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu