Filé v hořčicové omáčce
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.125 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 52 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 72 mg
- Vláknina 2463 mg
- Vitamín A 2463 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova.
-
2
Porce vyjmeme, do oleje přidáme máslo, na kolečka rozkrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, rozmícháme a povaříme. Vmícháme hořčici, smetanu, cukr, citronovou šťávu a nakonec přidáme opečené filé. Vše jen prohřejeme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.