Zadělávaná kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kachna mražená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1355 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 392.2 mg
  • Vláknina 15391 mg
  • Vitamín A 15391 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, mírně podlijeme vodou a upečeme na sádle za stálého podlévání.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme 250 ml vody. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, pepř, bobkový list, sůl, povaříme a procedíme na maso. Dusíme, až maso změkne. Pokrm podle chuti okyselíme a osladíme.

Komentáře k receptu