Teplá kaše z celeru a brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 2 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3.7 mg
- Draslík 512 mg
- Vláknina 6516 mg
- Vitamín A 6516 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na kostky, osolíme a dusíme s kouskem másla do měkka mírně podlitý. Šťávu vysmahneme.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme, uvaříme jako na bramborovou kaši a scedíme.
-
3
Celer i brambory prolisujeme, přidáme kousek másla, horké mléko a ušleháme kaši. Posypeme strouhankou opraženou na sucho a omastíme máslem.
-
4
Podáváme místo kaše bramborové se saláty.