Papriková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 94.2 mg
- Draslík 1323 mg
- Vláknina 2417.3 mg
- Vitamín A 2417.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na proužky, spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Zeleninu potom dusíme v troše vývaru.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme dušenou zeleninu, pepř, sůl a vše povaříme.
-
3
Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce.
-
4
Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.