Telecí brzlík se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 21 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 644.6 mg
- Draslík 1516.2 mg
- Vláknina 1189 mg
- Vitamín A 1189 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.
-
2
Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.
-
3
Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.