Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou
Suroviny
- 120 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 8 ks Lilek
- 10 ks Bazalka
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.56 polévková lžíce řepkový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1267 mg
- Vláknina 35758.5 mg
- Vitamín A 35758.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky překrojíme podélně na poloviny a potřeme řepkovým olejem. Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, lilky vložíme řeznou stranou dolů a zvolna osmažíme dozlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
-
2
Do pánve dáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, římský kmín, mleté chilli a přilijeme 1 lžíci vody. Směs vaříme, dokud česnek nezměkne. Poté vmícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a 110 ml vody, na mírném ohni krátce povaříme. Vložíme lilky a dusíme cca 10 minut. Většina omáčky se musí vstřebat. Posypeme lístky bazalky a ihned podáváme.