Jehněčí pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1725 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 119.2 mg
- Vláknina 2924.5 mg
- Vitamín A 2924.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1442.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
-
3
Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.