Pečené jehněčí s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 54 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 222.8 mg
- Draslík 1865.4 mg
- Vláknina 16914.8 mg
- Vitamín A 16914.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
-
2
Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.
-
3
Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.
-
4
Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.