Halušky s uzeným masem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Nudle široké
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 317 mg
  • Draslík 309.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krátké široké nudle (nebo flíčky) uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  • 2

    Máslo utřeme se 2 žloutky, přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájené maso, nudle a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 2 bílků.

  • 3

    Pečeme ve vymaštěné a vysypané nákypové formě asi 30 minut.

  • 4

    Když se začnou halušky péci, zalijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci.

Komentáře k receptu