Telecí

Telecí maso na grilu je jedinečnou pochoutkou. Protože telecí neobsahuje téměř žádný tuk, je ho potřeba před grilováním marinovat nebo alespoň potřít olejem. Nejvhodnější pro úpravu na grilu jsou telecí kotlety nebo maso ze hřbetu.

Telecí kotlety se grilují se silné a nerozklepané, nebo rozklepané na tenké plátky. Při druhém způsobu se doporučuje maso pro naklepání vložit do mikroténové fólie, rozklepání by se mělo provádět buď plochou stranou sekáčku na maso nebo jen jemně paličkou, ideální síla plátků je 1 až 1,5 centimetru. Marináda na grilování telecího může být jen z olivového oleje, tymiánu a citronové šťávy. V této části ale najdete recepty i na jiné možnosti přípravy a grilování telecího masa, které byste měli určitě vyzkoušet.

Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty