Studená vinná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1 porce

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 743.8 mg
  • Draslík 233 mg
  • Vláknina 5525.2 mg
  • Vitamín A 5525.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno, žloutky a škrobovou moučku kvedláme na ohni do zhoustnutí - nesmí se vařit.

  • 2

    Odstavíme z ohně, přidáme ostatní přísady, zamícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Omáčku podáváme k masu a rybám.

Komentáře k receptu