Arménský skopový šašlik

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Skopová kýta
  • 200 g Skopové ledvinky
  • 500 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 5 ks Rajčata
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 892.9 mg
  • Vláknina 24547.2 mg
  • Vitamín A 24547.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme.

  • 2

    Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat.

  • 3

    Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi.

  • 4

    Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.

  • 5

    Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem.

Komentáře k receptu