Arménský skopový šašlik
Suroviny
- 400 g Skopová kýta
- 200 g Skopové ledvinky
- 500 g Chléb celozrnný pšeničný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 4 ks Cibulka jarní
- 5 ks Rajčata
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 28 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 892.9 mg
- Vláknina 24547.2 mg
- Vitamín A 24547.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme.
-
2
Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat.
-
3
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi.
-
4
Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
-
5
Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem.