Marináda s octem a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Jalovec
  • 100 g Cibule
  • 15 g Koriandr celý
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Badyán
  • 5 g Skořice celá
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 750 ml Víno červené
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319 mg
  • Vláknina 2501 mg
  • Vitamín A 2501 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno, ocet a 300 ml vody svaříme se všemi přísadami a necháme vychladnout. Ve směsi marinujeme asi 1-2 dny přibližně 750 g hovězího masa nebo zvěřiny. Procezenou marinádu použijeme na podlévání pečeně a na omáčku.

Komentáře k receptu