Hamburger
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1720 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 4544.3 mg
- Vitamín A 4544.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, petrželku, malé množaství strouhanky a jedno menší vajíčko. Vytvoříme větší, širší placky, které necháme v lednici vychladit.
-
2
Po jedné hodině můžeme maso grilovat. Stačí každý kus po obouch stranách grilovat zhruba 7 minut.
-
3
Mezitím si rozkrojíme bulku - tu dáme do grilu nakonec a to jen na pár vteřin, tak aby byla křupavá.
-
4
Na opečenou půlku bulku položíme plátek sýra, na něj dáme opečené maso, list salátu, plátek rajčete, okurku na plátky a polijeme dle chuti majonézou. Přitiskneme druhou stranou bulky.
-
5
Takto můžeme servírovat.