Hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Majonéza
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1720 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 4544.3 mg
  • Vitamín A 4544.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, petrželku, malé množaství strouhanky a jedno menší vajíčko. Vytvoříme větší, širší placky, které necháme v lednici vychladit.

  • 2

    Po jedné hodině můžeme maso grilovat. Stačí každý kus po obouch stranách grilovat zhruba 7 minut.

  • 3

    Mezitím si rozkrojíme bulku - tu dáme do grilu nakonec a to jen na pár vteřin, tak aby byla křupavá.

  • 4

    Na opečenou půlku bulku položíme plátek sýra, na něj dáme opečené maso, list salátu, plátek rajčete, okurku na plátky a polijeme dle chuti majonézou. Přitiskneme druhou stranou bulky.

  • 5

    Takto můžeme servírovat.

Komentáře k receptu