Hovězí maso na grilu
Suroviny
- 50 g Cibule
- 50 g Celer řapíkatý
- 50 g Petržel kořen
- 150 g Chléb pšeničný (bílý)
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Hořčice
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Ocet vinný
- 1 dl Olej stolní
- 2 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Nové koření celé
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1327 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 104 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 149 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 405.3 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 8447.3 mg
- Vitamín A 8447.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.
-
2
Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.
-
3
Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.
-
4
Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.