Špíz ze švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Švestky
  • 200 ml Kečup
  • 2 polévková lžíce Koření grilovací
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 159.7 mg
  • Vláknina 1612.5 mg
  • Vitamín A 1612.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme oregano, kečup, sojovou omáčku, grilovací koření a povidla. Do vzniklé marinády zamícháme na kousky nakrájené maso a švestky a necháme asi jeden den naložené.

  • 2

    Naložené maso se švestkami a slaninou střídavě napichujeme na jehly a grilujeme 15 minut při častém otáčení.

Komentáře k receptu