Polentová pizza s kozím sýrem
Suroviny
- 125 g Žampiony - sterilované
- 125 g Lilek
- 155 g Polenta
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 185 ml Mléko polotučné
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Sýr kozí
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 0.04 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 6 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 616.9 mg
- Vláknina 11936.8 mg
- Vitamín A 11936.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu mouku dáme do mísy. Uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme vejce a mléko a hněteme dohladka. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vlijeme těsto. 5 minut smažíme, obrátíme a dalších 5 minut smažíme a vyjmeme.
-
2
Potřeme placku rajčatovým protlakem a navrch dáme papriku, žampiony, lilek a posypeme kozím sýrem a oreganem.
-
3
Opepříme.
-
4
Na rozpálený gril vložíme na 3 minuty pizzu.
-
5
Poté vyjmeme a nakrájíme.