Špíz z plodů moře a chilli papričkami
Suroviny
- 400 g Losos obecný
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Mořský ďas
- 60 ml Voda pitná
- 20 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 3 ks Česnek
- 6 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 823.1 mg
- Vláknina 2154 mg
- Vitamín A 2154 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme 4 jemně pokrájené chilli papričky, 2 jemně nakrájené česneky, najemno nakrájený tymián a petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, sůl, pepř a olej a dobře promícháme. Do směsi pak přidáme na kostky nakrájeného mořského ďasa, lososa a krevety a opět promícháme. Poté maso a krevety napícháme na jehly a na grilu opečeme 5 minut. Mezitím si do menšího hrnce prolisujeme česnek, přidáme najemno nakrájené zbylé chilli papričky, cukr, ocet a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a 4 minuty povaříme. Nakonec přilijeme škrob smíchaný s 1 lžíci vody. Na talíř pak servírujeme špíz s chilli omáčkou a šťávou z limety.