Lilky plněné směsí rizota
Suroviny
- 25 g Ořechy Kešu
- 45 g Sýr Čedar
- 60 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 122 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 23.6 mg
- Draslík 541 mg
- Vláknina 12723 mg
- Vitamín A 12723 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.
-
2
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.
-
3
Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.
-
4
Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.
-
5
Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.
-
6
Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.
-
7
Podáváme horké ozdobené petrželkou.