Slepice s dušenými kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 40 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 240.3 mg
- Draslík 711.4 mg
- Vláknina 18640.6 mg
- Vitamín A 18640.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici rozsekneme na čtvrtky a uvaříme ji doměkka ve slané vodě. Vývar přes cedník slijeme, slepici vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky.
-
2
Do kastrolu vlijeme 500 ml horkého slepičího vývaru, přidáme předem namočené scezené kroupy a slepičí maso, osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Kastrol přikrytý poklicí vložíme do trouby a dusíme asi 30 minut.
-
4
K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji osmaženou drobně nakrájenou cibuli.