Hovězí maso na bazalce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 100 g Cibule
  • 100 g Bazalka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Paprika červená
  • 40 g Olej sezamový
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 600 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 671.8 mg
  • Vláknina 2990 mg
  • Vitamín A 2990 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, vodou, přidáme polovinu bazalky, papriku a dusíme doměkka. Minutu před koncem vaření přisypeme zbytek bazalky, aby celý pokrm provoněla. Tekutina musí být téměř odpařená.

Komentáře k receptu