Mořský ďas v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský ďas
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Rajčatová šťáva
  • 125 ml Víno růžové
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.44 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1269.1 mg
  • Vláknina 10282 mg
  • Vitamín A 10282 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme.

  • 3

    Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem.

Komentáře k receptu