Teplické vepřové závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Šunka dušená
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.83 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 104.2 mg
  • Draslík 518.9 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou.

Komentáře k receptu