Teplické vepřové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 104.2 mg
- Draslík 518.9 mg
- Vláknina 197.3 mg
- Vitamín A 197.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou.