Hřebenatky z Bílého domu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Špenát listový čerstvý
  • 2 g Sůl mořská
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 1685.6 mg
  • Vláknina 11132 mg
  • Vitamín A 11132 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na oleji podusíme opraný, okapaný a osolený špenát asi 5 minut pod pokličkou.

  • 2

    Do prázdné pánve dáme zbývající olej na něm zprudka opékáme z každé strany posolené a citronem pokapané hřebenatky asi 3 minuty.

  • 3

    Špenát rozložíme na nahřáté talíře a na každý špenát položíme 3 hřebenatky pokapané ořechovým olejem. Osolíme,ozdobíme na drobno posekanými vlašskými ořechy a servírujeme.

Komentáře k receptu