Lečo se smetanou a párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Paprika zelená
  • 300 g Rajčata
  • 400 g Párky Vídeňské
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 591.8 mg
  • Vláknina 8021 mg
  • Vitamín A 8021 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme semena, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, párky nakrájíme na poloviny.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriky a dusíme. Když jsou poloměkké, přimícháme rajčata, sůl, mletou papriku, zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Před koncem varu necháme v omáčce ohřát párky. Před podáváním sypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu