Vepřový perkelt s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 5123.3 mg
  • Vitamín A 5123.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2109.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na zaklad vložíme vepřové maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme. Podléváme vždy, když je šťáva téměř vysmahlá. Až bude maso měkké, přidáme zelenou papriku na nudličky a nasekaná rajčata, ještě chvíli podusíme. Dochutíme solí a pepřem, nakonec povaříme tak, aby šťáva nebyla příliš řídká.

Komentáře k receptu